Tur til Oslo 6. februar

Hof Historielag arrangerte dagstur til Oslo søndag 6. februar 2011 for å besøke minnesmerker over utvandrede Hofsokninger. 38 deltakere var med. Vi reiste først til Bislett stadion for å se Per Ungs byste av Martinus Lørdahl. Her fikk vi en liten orientering av Arnfinn og Inger som begge var tilstede ved avdukingen av bysten i september. Deretter gikk turen til Norsk Teknisk Museum. Her spiste vi god lunch, fikk  omvisning i Hans Halvorsens mekaniske verksted av hans sønnesønn Stein Halvorsen og 2 fra verkstedets venneforening. De fortalte om det omfattende arbeidet med å registrere, avfotografere, måle opp, flytte og sette opp verkstedet. Det tok tilsammen 3 år, men så er det blitt nøyaktig slik det stod når det var i bruk.  Vi fikk god tid til å se seg om i de øvrige utstillingene på det innholdsrike museet. Vår hyggelige buss-sjåfør tok en avstikker slik at vi fikk se den nye Holmenkollen før vi reiste hjem. Vi tror de fleste synes det var en hyggelig tur. Vi minner om at Hof-Minne for 2010 har fyldige artikler om Martinus Lørdahl og Hans Halvorsen. 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Foto: Marit og Inger