Avduking av byste av Hofsokning

 Oslo Idrettslag i samarbeid med Oslo kommune og Bislett Alliansen inviterte 17. september 2010 til avduking av en byste av Martinus Lørdahl på Bislett stadion. Historielaget var invitert og  representert fordi laget ble forespurt om å bidra med  opplysninger om Lørdahls oppvekst og slekt i Hof.

 Han ble faktisk omtalt som «den største innen norsk idrett noensinne». 

Martinus Lørdahl (1873-1933) var en av Norges fremste idrettsadministratorer og en allsidig utøver med flere norske og internasjonale mesterskapsmedaljer i forskjellige grener. Han var bl. a.  iniativtaker til anleggelsen av den første Bislett Idrætsplass 1907.

Bysten er laget av billedhugger Per Ung og har fått en fin plassering innenfor gitterporten ved Martinus Lørdahls plass.   Ordfører Fabian Stang og Bergljot S. Johansen foretok avdukingen med nærmere 100 inviterte bestående av idrettssledere fra sentrale forbund, kretser og lag. Dessuten var det invitert en del  idrettsstjerner og andre venner av Bislett + 2  fra Hof Historielag(!) Etter underholdninginnslag gikk vi alle utenfor gitterporten for å se på det kulturhistoriske skiltet med opplysninger om Lørdahl. Dette var montert av Selskabet for Oslo Byes vel. Etterpå var det vanlig Bislett-oppvartning: pølse i «pappir» og varm buljong.

Fyldig omtale av Martinus Lørdahl i Hof-minne 2010.

Her er noen bilder:

Denne bildekrusellen krever javaskript.