Historielagets julemøte 2010

julepynt
Historielaget inviterte til julemøte onsdag 8. desember kl. 18.30 i Kultursalen (tidligere Samfunnshuset).

Med gløgg og pepperkaker ble  de 110 som møtte opp denne kalde førjulskvelden ønsket velkommen av leder Aud-Marit Lillehof. Hun kunne presentere et rikholdig program.

Vi fikk først oppleve vakker sang og stemningsfull musikk ved kulturskolelevene Anniken Kolstad Skoglund og Jenny Almenningen og kulturskolerektor Jon Endre Røed Olsen.

Deretter var det historiefortelling ved Halvdan Solberg. Han ga oss et tilbakeblikk i radiohumoren, og fortalte med innlevelse hyggelige historier «med» bl. a. Peer Aabel og Halfdan Hegtun.

Etter kaffen var det lagssaker og presentasjon av årets innholdsrike og flotte Hof-Minne som ble delt ut til medlemmer. Heftekomiteen har (igjen) levert et ypperlig produkt med fine artikler fra mange ulike bidragsytere.

Deretter var det premiere på Christian Erik Nordbys nye film «Langs gjengrodde stier 2: en vandring i skogene vest for Eidsfoss. Fra Hakavik i nord til Eidstoppen i syd». Dette ble 52 minutter med vakker naturfilm fra Eikerns vestside. Imponerende, særlig når vi får vite litt om arbeidet som ligger bak: utrolig mange krevende filmopptak og feltarbeid(opptak er gjort på vårparten hvert år i 5 år). Lyd- og lyskvalitet og kommentarene er av meget god kvalitet. Filmen inneholder en imponerende mengde navn f.eks. på personer, gårder, plasser, steder, stier, veier,  og forteller oss om naturfenomener, flora og fauna, hendelser, minnesmerker osv. (-et hefte med skriftlig dokumentasjon og kart + kildehenvisninger følger med).

Til orientering: Hof historielag arrangerer dagstur til Oslo søndag 6. februar 2011 for å besøke minnesmerker over utvandrede Hofsokninger. Avreise med buss fra Statoil kl. 10.30. Besøk på Bislett stadion for å se Per Ungs byste av Martinus Lørdahl. Deretter besøk på Norsk Teknisk Museum med omvisning i Hans Halvorsens verksted. Årets Hof-Minne har artikler om begge disse brave menn. Lunsj. Retur til Hof ca kl. 17.00. Påmelding til Aud-Marit Lillehof, mobil: 92816914 eller epost: aud-m-li@online.no senest 23. januar 2011. Pris for turen blir oppgitt nærmere avreise.