Tur til Peer Gynt-spelet ved Gålåvannet 4. – 6. august 2010

Referat fra turen, noen bilder og  klipp fra forestillingen (2005):

På turens første dag besøkte vi Løiten Brænderi. Her  fikk vi en omvisning i den gamle spritfabrikken i form av teaterforestillingen «En Akevisitt». I løpet av en time fikk vi dramatisert brenneriets vel 150 år lange historie. En skuespiller og fem rollefigurer –  ikke på en scene, men midt i blant publikum på forskjellige steder i brenneriet. En flott forestilling!

Vi bodde 2 netter på Quality hotell & resort Hafjell i Øyer. Neste dag hadde vi til egen disposisjon; noen ble på hotellet eller prøvde gondolbanen, andre reiste med bussen vår  til Lillehammer for å se Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, rusle på Maihaugen eller i Lillehammer. Vår sjåfør tok oss med opp til Lysgårdsbakkene – hoppanlegget som ble brukt under OL-94.

Denne ettermiddagen  spiste vi tidlig middag på hotellet. Etter ca en times kjøring var bussen med 46 forventningsfulle framme v/Gålå-vannet og Peer Gynt-spelet. Det ble en del regnbyger i siste del av forestillingen , noe som ga en trolsk stemning. Vi var godt utstyrt med ull og regntøy, så de fleste holdt seg både varme og tørre. Det var en storslått og mektig forestilling som innfridde forventningene og vel så det.

På hjemvei neste dag reiste vi til Aulestad, hvor vi hadde en fin omvisning i Bjørnsons hjem og god tid til å spise, se på den vakre hagen og/eller multimedia-forestillingen. Neste stopp var ved lunsjtid på Lygnaseter, siste stopp var på Hadeland glassverk. Deretter gikk turen hjem til Hof.  Buss-selskapet Høves reiser med sitt hyggelige vertskap, flotte buss og hyggelige små overraskelser gjorde også sitt til at vi alle synes det hadde vært en strålende fin tur!

Se klipp fra forestillingen i 2005:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Bilder: Marit, Per-Kristian, Anne, Inger